Geef je op voor het ‘Talententraject’ (winnaar Beste Idee van Dronten 2021)

Stichting Onder Dak organiseert een compleet talententraject.

Stichting Onder Dak is een gehandicaptenorganisatie, die graag activiteiten stimuleert met zowel mensen met een beperking als mensen zonder beperking. Dankzij Het beste idee van Dronten bieden wij mensen met een laag besteedbaar inkomen de mogelijkheid om een jaar lang gratis te ontdekken waar hun interesse en/of aanleg ligt op creatief gebied. Deze gezamenlijke ontdekkingsreis bevat onder andere tekenen, schilderen, fotografie, creatief schrijven en toneel. Wij starten met tekenen en schilderen halverwege mei 2022 en de exacte startdatum en locatie worden later bekendgemaakt. De volgorde van de overige onderdelen worden samen met de cursisten bepaald.

Dit is DE KANS om gratis allerlei activiteiten uit te proberen en met gelijkgestemden deze uitdaging aan te gaan.

Aanmelden kan via secretaris@onderdak.nl o.v.v. Talenten Traject of telefonisch 06-24 46 40 45. Wacht niet te lang, want er zijn al aanmeldingen binnen en we willen de groep niet al te groot maken.

Persbericht: Zelf een scootmobiel aanschaffen?

Onder Dak wordt regelmatig geconfronteerd met vervelende situaties rond de aanschaf, het gebruik en de stalling van scootmobielen. Bijvoorbeeld: de scootmobiel is gekocht en wordt thuis afgeleverd. En dan?
Wie heeft er vooraf gekeken of er plek is om de scootmobiel droog te stallen en op te laden? De nieuwe berijder? De leverancier?
Of werd er gewoon gedacht: Ach, dat ding kan wel ergens staan en we zien het wel.

Zie het volledige artikel!

Gerelateerd: een verwijzing naar dit artikel in De Drontenaar.

Stichting Onder Dak ontraadt afvalstoffenheffing betalen per klepopening

Het Bestuur van Stichting Onder Dak Dronten heeft met stijgende verbazing de discussie in de media gevolgd dat de opbouw van de tarieven voor Afvalstoffenheffing vanaf 2021 mogelijk mede bepaald zullen gaan worden per klepopening van de afvalcontainer en niet per gewicht.

In dit verband hebben wij het College van B&W in de gemeente Dronten per brief geattendeerd op het feit dat mensen met een beperking of chronische ziekte over het algemeen niet in staat zijn om met hun rollator of scootmobiel de gebruikelijke plastic vuilniszak van 60 X 40 cm volledig gevuld naar de afvalcontainer kunnen brengen om deze af te storten. Meestal gebruikt men daarvoor vaker kleine pedaalemmerzakken en dus meer klepopeningen. Bij het betalen per klepopening betekent dit dat niet ‘de vervuiler betaalt’ maar dat de zwaksten onder ons, ouderen en mensen met een beperking in 2021 onevenredig meer afvalstoffenheffing gaan betalen.

Persbericht-Afvalstoffenheffing-Diftar-20201113

Om medische redenen geen mondkapje?

MondkapjesplichtVanaf 1 december moet iedereen een mondkapje dragen in publieke binnenruimtes. Het College voor de Rechten van de Mens schreef een spoedadvies, aangezien sommige van de tijdelijke maatregelen een inbreuk zijn op bepaalde grondrechten. De maatregel moet daarom noodzakelijk en proportioneel zijn.

Het College twijfelt niet aan de motieven achter de tijdelijke maatregelen om Covid-19 terug te dringen. Wel wordt er geadviseerd meer duidelijkheid en inzicht te geven in de gemaakte afwegingen met betrekking tot nut en noodzaak.
Lees meer …

Scootmobieltocht stichting Onder Dak vanaf De Ark: „Supergezellig familie-uitstapje”

Redactie: M.H. Datum: woensdag 22 juli 2020 09:00

DRONTEN – Stichting Onder Dak Dronten houdt op zaterdag 25 juli weer een scootmobieltocht. Het vertrek is ’s middags om half twee vanaf het parkeerterrein bij kerkcentrum De Ark.

„Deze tochten zijn zowel met de scootmobiel als met de fiets te doen, waardoor het een supergezellig familie-uitstapje is”, aldus Onder Dak. Er zijn geen kosten aan verbonden en deelnemers hoeven zich niet van tevoren aan te melden.

Informatie

Scootmobielclub 2020-06-27

Scootmobielclub maakt mooie tocht door Dronten

Dronten – In deze bijzondere tijd is ieder initiatief dat in het dagelijkse leven normaal is, maar in coronatijd bijzonder, een nieuwswaardig feit. En in dit geval levert het ook mooie plaatjes op: zaterdag is de scootmobielclub van Stichting Onder Dak gehandicaptenraad Dronten weer van start gegaan.


Foto’s: Fotostudio Wierd

Nadat er door de scootmobielers en fietsers die ook wilden genieten van een mooie tocht werd verzameld bij De Ark, werd er een mooie route door mooi Dronten verreden. Uiteraard allemaal met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.

Tijdens deze eerste editie was er nog wel eens een bui, maar daar lieten de deelnemers zich niet door tegenhouden.

Scootmobieltocht St. Onder Dak start 27 juni a.s.

(Eigen foto)

Zaterdag 27 juni 2020 gaat de scootmobielclub van Stichting Onder Dak Dronten weer van start met onze tochten.
Deze tochten zijn voor het hele gezin geschikt omdat je zowel met de scootmobiel als met de fiets kan deelnemen. Iedereen is dus van harte welkom.
Ook dit jaar hopen wij weer een aantal mooie routes te rijden.
De startlocatie is het parkeerterrein vóór het kerkcentrum ‘de Ark’ waar we om 13.15 uur verzamelen, zodat er om 13.30 uur gestart kan worden.
Er zijn geen kosten aan verbonden en u hoeft zich niet van te voren aan te melden.
Uiteraard organiseren wij het allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Lilian Wijbenga
via telefoonnummer 06 – 29 45 99 35.

Einde persbericht