Agenda

Activiteiten van Stichting Onder Dak

Omstandigheden veranderen momenteel heel snel. Wij kunnen absoluut niet voorspellen wanneer activiteiten weer van start kunnen en mogen gaan. Daarom hieronder alleen uitleg over onze activiteiten en waar u zich kunt aanmelden.
Aanmelden kunt u zich in ieder geval wel bij alle contactpersonen van de werkgroepen. Dan bent u verzekerd van een plekje zodra we weer iets kunnen opstarten.

Pas van Dronten

De Pas van Dronten is voor iedere bewoner van onze gemeente. Mensen met een laag inkomen komen in aanmerking voor een tegoed op deze pas, waarmee bij vele winkels en organisaties betaald kan worden. Stichting Onder Dak is aangesloten bij de Pas van Dronten.
Daarom kan een cursus of deelname aan een activiteit betaald worden via deze pas, mits u in aanmerking komt voor een tegoed op deze pas. De contactpersonen van de werkgroepen kunnen u meer hierover vertellen.
www.pasvandronten.nl

Computerlessen

De lessen zijn voor mensen met allerlei soorten beperkingen.
Onze (blinde) leraar is van heel veel hulpmiddelen op de hoogte en heeft mensen met heel uiteenlopende beperkingen kunnen helpen.
Een handicap is bijna nooit een reden om niet op een computer te kunnen werken.

Snelheid van de lessen wordt aangepast aan de behoefte van de cursisten. Kosten: € 30,- voor 10 lessen.
Als de groep heel klein is, kan er soms sneller gewerkt worden en dan worden er minder lessen gegeven en wordt er ook minder in rekening gebracht. Wij geven niet alleen les in Windows, maar ook cursussen over iPad of iPhone.

Als u dus meer wilt leren over Windows, iPad of iPhone, geef u dan snel op bij het secretariaat (secretaris@onderdak.nl), want meer dan vier personen laten wij niet toe in de les.

Bij te veel aanmeldingen hanteren we een wachtlijst. Wij nemen dan contact met u op zodra weer een cursus van start gaat.
We combineren NOOIT cursisten die niet met hetzelfde besturingssysteem willen leren werken, want dat zou alleen maar verwarrend zijn.
Informeer dus gerust naar de mogelijkheden bij Paul en bel met 06 – 45 52 64 01 of mail naar pam.otter@gmail.com.

Scootmobiel- en fietsclub

De groep maakt gezamenlijk tochtjes in de omgeving zolang het weer het toelaat. We gaan komend voorjaar weer starten en daar kun je je vast voor opgeven, hoewel in principe opgeven niet nodig is. Maar als je je aanmeldt, weet je in ieder geval zeker dat je een berichtje krijgt zodra de tochten weer starten.
Er rijden gediplomeerde verkeersregelaars mee op de fiets, zodat veiligheid zoveel mogelijk gewaarborgd is.
Een enkele keer gaat de groep per bus naar een andere locatie om daar de dag door te brengen.
De tochten worden gehouden op de laatste zaterdag van de maand.
Verzamelen om 13.15 uur bij De Ark of De Meerpaal.

Tussen de georganiseerde tochten door kunnen de deelnemers uiteraard ook onderling afspraken maken om er even lekker tussenuit te gaan. De gezamenlijke tochten kosten normaal € 5,- per keer, inclusief een kopje koffie of thee onderweg met iets lekkers erbij. Zolang bezoekjes aan een restaurant nog niet mogelijk zijn, hoeven de deelnemers niet te betalen. De tochtjes die mensen tussendoor maken kosten uiteraard nooit geld, want dan wordt het aan de deelnemers zelf overgelaten om eventueel voor drinken te zorgen.
Omdat wij fietsen en scootmobielen combineren, is het mogelijk voor het hele gezin om gezellig aan te sluiten.

Een scootmobiel- en fietsclub heeft nooit te veel deelnemers, dus sluit u bij ons aan als u houdt van lekker rondrijden met fiets of scootmobiel. Meer informatie is te verkrijgen bij Lilian op telefoonnummer 06 – 29 45 99 35 of lilianwijbenga@gmail.com.

Wij zouden ook heel graag groepen vormen in Swifterbant en Biddinghuizen.
Als u op de hoogte gehouden wilt worden van deze mogelijkheid, neem dan contact op met Mariska Ristjouw (06 – 24 46 40 45) of e-mail secretaris@onderdak.nl.
Zodra we voldoende mensen bij elkaar hebben, gaan wij ook daar van start.

Teken- en schilderlessen

Zodra er weer aanmeldingen binnen zijn, wordt gekeken wanneer de volgende cursus start.
Opgeven en extra informatie over de start van een nieuwe cursus en data worden geregeld via Mariska, telefoon 06 – 24 46 40 45 of e-mail naar secretaris@onderdak.nl.
Jan Reijmerink start zelf ook regelmatig nieuwe groepen via zijn Pauzegebouw.

Tijdens de crisisperiode geeft Jan ook regelmatig minicursussen via Facebook: https://www.facebook.com/jan.reijmerink.
Blijf bezig en geef u op bij ons of bij hem zodra het weer kan en mag.

Leszwemmen voor kinderen met een beperking

Kinderen met een beperking vanaf 6 jaar kunnen zwemles krijgen bij De Kemenade in Dronten. Er zijn drie groepen. De lessen worden gegeven op maandagavond van 18.00 tot 18.30 uur, op woensdagavond van 18.00 tot 18.30 uur en op zaterdagochtend van 7.00 tot 7.30 uur.
De groep bestaat uit maximaal 6 kinderen, die in een prikkelarme omgeving leren vertrouwd te raken met het water en tevens leren zwemmen. Veel van onze zwemkinderen hebben zelfs binnen een redelijke tijd zwemdiploma’s gehaald.
Kosten: € 65,- per kwartaal.
Aanmelding: Joke, telefoonnummer 31 79 26. Informatie kan ook worden gevraagd via dit telefoonnummer of per e-mail kinderzwemmen@onderdak.nl.

Kom vrijblijvend kennismaken met Onder Dak!

U bent van harte welkom om eens te komen kijken bij onze werkgroepen zoals de Voorlichtingsgroep, de BTB-groep, het Scholenproject, et cetera.
Wij hebben ook een actieve Beleidsgroep: mensen die zich vooral bezighouden met het beleid van de gemeente Dronten op het gebied van het Sociaal Domein. Ook hier bent u als vrijwilliger van harte welkom.
Meer informatie kunt u krijgen bij Mariska Ristjouw, tel. 06-24 46 40 45 of e-mail secretaris@onderdak.nl.

Nog meer informatie vindt u in het Activiteitenmenu.