In Memoriam Judy Koopman

Judy KoopmanIN MEMORIAM

Onze voorzitter, Judy Koopman, is ons helaas ontvallen op 4 september 2023.
Een plotseling verlies van een dierbaar persoon. Echt een grote schok voor ons allemaal.

Judy was Onder Dak en Onder Dak was Judy. Anders kan ik het niet stellen.

Zo’n 22 jaar geleden kwam zij binnen bij onze bestuursvergadering om kennis te maken en om te kijken of Onder Dak wat voor haar was én of zij wat voor óns kon betekenen.
Vanaf het begin wist zij ons te imponeren met haar kennis (ook al dacht ik eigenlijk … Wat  een eigenwijs persoon . Wat gaat dit worden binnen ons bestuur).
Ik kwam er al gauw achter dat ik mij lelijk vergiste in mijn 1e mening over haar. Ze was misschien wel eigenwijs maar eerlijk is eerlijk … het was nagenoeg altijd terecht. En was het een keer niet terecht? Beide konden we dan ons ongelijk toegeven.
Eerst was ze gewoon algemeen lid omdat we natuurlijk Henny Vorsselman nog hadden als voorzitter.
Toen zij uit het bestuur ging kregen we Piet als voorzitter. Echter, hij hield het niet zolang vol bij ons dus zaten we ineens zonder. Judy stond op om dit stokje over te nemen en ik moet zeggen … met heel veel succes.
Wat zij allemaal voor Onder Dak betekend heeft? Te veel om op te noemen (ga ik ook niet doen omdat ik dan over een uur nog bezig ben en haar zeker tekort doe met belangrijke zaken die ik dan vergeet).
Zij heeft Onder Dak goed op de kaart weten te zetten en wist zich binnen de gemeente en andere organisaties aardig in te wurmen zodat ook iedereen inmiddels weet wie Onder Dak uiteindelijk is en niet meer om ons heen kan. Onder Dak staat bij iedereen op de kaart.

Met haar overlijden verliezen wij als stichting heel veel knowhow.
Wat zij allemaal niet wist en waar zij allemaal geen raad mee wist …
In heel veel zaken heeft zij kunnen assisteren, begeleiden en dingen voor elkaar kunnen krijgen.

Judy was een lieve persoonlijkheid die zeker wist wat ze wilde en ook op haar strepen stond als dit nodig was om zaken voor elkaar te krijgen.
Zij had superveel humor en gebruikte die ook veelvuldig tijdens onze vergaderingen. Het was nooit saai .
Als stichting, maar ook voor mij persoonlijk, laat zij een gigantisch gat achter.
Wat gaan wij haar missen.

Judy … dank je wel ❤️

Mariska Ristjouw.