BTB (Bereikbaarheid, Toegankelijkheid, Bruikbaarheid)

Iemand in een rolstoel heeft andere voorzieningen nodig dan iemand, die slecht of helemaal niet kan zien.
Een slechtziende of blinde heeft niet veel aan de voorzieningen voor mensen, die snel het overzicht in een gebouw kwijt raken.
Wat handig is voor een scootmobiel, kan rampzalig zijn voor een handbewogen rolstoel.

Kortom, het is een hele klus om te zorgen, dat openbare gebouwen en ruimtes voor iedereen voldoen aan BTB.
Maar ook van appartementen verwachten we, dat ze goed te gebruiken zijn door iedereen met problemen. Een appartement is namelijk vaak de meest voor de hand liggende keus als trap lopen moeilijker wordt of helemaal uitgesloten is.

De BTB-groep werkt zo nauw mogelijk samen met de gemeente en andere organisaties om in Dronten het maximale te bereiken.
Onze BTB-groep controleert continu de kwaliteit van nieuwe projecten en blijft ook hameren op het aanpassen van reeds bestaande projecten, die niet voldoen aan alle eisen.

Wij zoeken hiervoor belangstellenden om hiermee aan de slag te gaan samen met de reeds bestaande groep.

Ook zoeken wij iemand, die de leiding op zich wil nemen. Deze leidinggevende wordt ook de contactpersoon bij gemeente en andere instanties.

Meer informatie over al deze vrijwilligersklussen kunt u krijgen bij Judy op telefoonnummer 31 49 51 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.